Een uniek en waardig afscheid voor ieder budget

Wij helpen u direct met het regelen en begeleiden van de uitvaart. Betrokken en deskundig, met gevoel en aandacht voor uw wensen.
Bel 24/7: 010-2017165.

ACTUELE INFORMATIE OVER UITVAART EN HET CORONAVIRUS

Update: 14 oktober 2020

In deze tijd, waarin er veel nieuws is over het nieuwe coronavirus (COVID-19), ontvangen wij veel vragen over op welke wijze de huidige maatregelen impact hebben op de wijze waarop wij afscheid nemen van een dierbare.

Middels deze informatiepagina willen wij u graag informeren over de mogelijkheden en beperkingen rondom de uitvaart. Wij denken graag met u mee om een mooi en waardig afscheid te realiseren, volgens uw persoonlijke wensen en conform de RIVM richtlijnen.

Het melden van een overlijden

U kunt ons dag en nacht bereiken op telefoonnummer 010-2017165 om een overlijden te melden. In verband met de veiligheid van onze uitvaartverzorgers, is het voor ons belangrijk te weten indien uw dierbare positief werd getest op het coronavirus, of dat u hier een vermoeden van heeft. Het bespreken van de uitvaart kan nog steeds bij u thuis plaatsvinden, waar wij 1.5 meter afstand van elkaar kunnen houden.

Opbaring en verzorging

Het is nog steeds mogelijk om uw dierbare thuis op te baren of in een uitvaartcentrum. Ook kan de kist geopend blijven. Wanneer u wenst dat de laatste verzorging in uw bijzijn wordt uitgevoerd, dan kunt u hier met maximaal 2 personen bij aanwezig zijn, mits u 1.5 meter afstand kunt houden van de overledeneverzorgers. U mag uiteraard ook zelf de laatste verzorging doen.

De uitvaart

Op dit moment gelden er geen beperkingen aan het maximale aantal personen wat bij een uitvaart aanwezig mag zijn. Echter dient de locatie altijd rekening te houden met de 1.5 meter afstand tussen huishoudens. Dit maakt dat verschillende locaties, verschillende maxima aanhouden aan het aantal genodigden. Onze uitvaartbegeleiders kunnen u hierin adviseren.

Ook zijn er beperkingen in de familiekamers voor bezoeken. Het maximale aantal personen wat hierbij aanwezig kan zijn ligt veelal tussen 4-8 personen. Het is ook mogelijk om de uitvaart thuis, in besloten (familie)kring te houden.

Uitvaartplechtigheden zijn uitgezonderd van de beperking van maximaal 3 gasten. Wel blijft de maatregel van kracht, dat er tussen huishoudens onderling 1.5 meter afstand gehouden kan worden. Uitvaartcentra zijn uitgezonderd op de sluiting van horeca, hierdoor is het nog steeds mogelijk om samen te komen na het afscheid en consumpties te serveren. Het wordt echter nog steeds afgeraden om handen te schudden, om de afstand tot elkaar te kunnen behouden. Wel kunt u uw medeleven betonen door bijvoorbeeld uw hand op uw hart te leggen, een paar mooie woorden uit te spreken of een ‘Namasté’ gebaar te maken.

Een uitvaart bezoeken en zelf klachten hebben

Het RIVM voorschrijft dat wanneer u klachten heeft (verkouden, niezen, hoesten of koorts) u beter thuis kunt blijven. Wanneer iemand van de nabestaanden besmet is met het coronavirus of een vermoeden heeft hiervan, dan kan er uitstel worden aangevraagd voor de uitvaart. Uw uitvaartbegeleider kan u hierin adviseren. Bent u een eerstegraads nabestaande en bent u positief getest op het coronavirus? Dan kunt u, indien u zich lichamelijk goed genoeg voelt en klachtenvrij bent, met een niet-medisch mondkapje toch aanwezig zijn.

Mogelijkheden voor afscheid nemen op afstand

Wanneer niet iedereen fysiek aanwezig kan zijn bij de uitvaartplechtigheid, zijn er vaak toch alternatieven mogelijk om een ieder die daar behoefte aan heeft te kunnen betrekken bij het afscheid. Voorbeelden hiervan kunnen zijn:

  • Het live-streamen van de uitvaart of een opname op video laten maken
  • Het opstellen van een erehaag waarlangs de rouwauto met uw dierbare zal rijden, dit kan bijvoorbeeld bij het woonhuis van uw dierbare zijn of een andere plek die dierbaar was voor diegene.
  • Er zijn diverse uitvaartlocaties geschikt voor het houden van een zogenaamde 'drive-through' of 'walk-through' condoleance.
  • Wij bieden kosteloos een online condoleanceregister aan, waar condoleance berichten en herinneringen gedeeld kunnen worden
  • Met het verzenden van de rouwkaart kunnen herinneringskaartjes worden meegezonden waar men een mooie herinnering of lieve woorden op kan schrijven. Deze kunnen dan aan de nabestaanden worden teruggezonden, zodat er een mooie bundeling van herinneringswoorden ontstaat.

MEER INFORMATIE

Wanneer een overlijden dichtbij komt, hebben veel mensen de behoefte om alvast een aantal wensen te bespreken met een uitvaartondernemer. Niet alleen de persoon zelf, maar ook familieleden zijn vaak aanwezig bij zo’n voorbespreking om dit vast te leggen. Het geeft de betrokkenen een rustgevend gevoel. Voor het maken van een vrijblijvende afspraak voor een voorbespreking of andere vragen, zijn we dag en nacht bereikbaar.