Een uniek en waardig afscheid voor ieder budget

Wij helpen u direct met het regelen en begeleiden van de uitvaart. Betrokken en deskundig, met gevoel en aandacht voor uw wensen.
Bel 24/7: 010-2017165.

THANATOPRAXIE

Thanatopraxie is een tijdelijke vorm van balseming. Het doel is om de overledene tot tien dagen na het overlijden mooi te houden. Dankzij de lichte balseming blijft de overledene thuis of in het uitvaartcentrum er mooier, natuurlijker uitzien en voelt bovendien niet meer zo koud aan. Ook tekenen van een eventuele ziekte vervagen of verdwijnen zelfs. Deze voordelen helpen nabestaanden de mooie herinneringen aan hun overleden dierbare te behouden. Een praktisch voordeel is dag er geen koelinstallatie nodig is.

In 2010 is de termijn waarbinnen een uitvaart moet plaatsvinden verruimt van 5 dagen naar 6 werkdagen. Hierdoor ontstaat er meer tijd om afscheid te nemen. Dankzij lichte balseming kan de overledene ook gedurende deze langere periode mooi opgebaard worden. Normale balseming heeft als doel een lichaam zo lang mogelijk te bewaren en alleen toegestaan als het lichaam wordt overgebracht naar het buitenland of wanneer het een lid van het koninklijk huis betreft.

Door de lichte balseming worden de bacteriën in het lichaam verdoofd. Tien dagen na overlijden is de lichte balseming uitgewerkt en komt het natuurlijke proces alsnog op gang, zoals bij een lichaam dat niet gebalsemd is. De lichte balseming vindt plaats in het uitvaartcentrum en neemt ongeveer anderhalf tot twee uur in beslag. Daarna wordt de overledene weer opgebaard, thuis of in het uitvaartcentrum. De kosten van de lichte balseming bedragen circa € 525,00.

Er is in verband met hygiëne geen mogelijkheid bij de balseming aanwezig te zijn.

THANATOPRAXIE

MEER INFORMATIE

Wanneer een overlijden dichtbij komt, hebben veel mensen de behoefte om alvast een aantal wensen te bespreken met een uitvaartondernemer. Niet alleen de persoon zelf, maar ook familieleden zijn vaak aanwezig bij zo’n voorbespreking om dit vast te leggen. Het geeft de betrokkenen een rustgevend gevoel. Voor het maken van een vrijblijvende afspraak voor een voorbespreking of andere vragen, zijn we dag en nacht bereikbaar.

WENSENBOEKJE AANVRAGEN

Vraag geheel kosteloos en zonder verplichtingen ons wensenboekje aan