De verschillende begraafplaatsen in de regio Rotterdam

budget-uitvaart-rotterdam-koppen-1

De regio Rotterdam heeft een groot aantal begraafplaatsen waar u terecht kunt voor een begrafenis of crematie. Elk begraafplaats heeft zijn eigen unieke kenmerken en sommige zijn speciaal ontworpen voor bepaalde groepen mensen of geloofsovertuigingen. Hieronder staan een aantal van de belangrijkste begraafplaatsen in de regio Rotterdam en hun kenmerken.

In totaal zijn er 11 gemeentelijke begraafplaatsen, echter zijn er ook vier begraafplaatsen waar geen nieuwe graven uitgegeven, bijzettingen zijn daar wel mogelijk. Dat zijn Rotterdam Oud-Hoogvliet, Oud-Overschie, Oud-Schiebroek en Oud-Pernis.

Algemene begraafplaats Hofwijk:

De Algemene Begraafplaats Hofwijk is een begraafplaats in de Nederlandse gemeente Rotterdam. De begraafplaats is gelegen aan de Delftse Schie tussen Overschie en Delft. Op het terrein van Hofwijk is sinds 1977 tevens een crematorium gevestigd.

Zuiderbegraafplaats (algemeen en apart):

De Zuiderbegraafplaats bestaat sinds 14 mei 1940 en is de grootste gemeentelijke begraafplaats op de linker Maasoever. De begraafplaats ligt aan de zuidrand van Rotterdam, tussen Zuidwijk en Lombardijen. Op deze multiculturele begraafplaats is veel mogelijk. Zo is er een Chinees gedeelte, een Feyenoord vak en een Islamitisch gedeelte met naast een algemeen deel ook aparte vakken voor Pakistaanse Islamieten, Javaanse Westbidders, Soennieten en Ahmadiyya.

Crooswijkse begraafplaats (algemeen):

Deze begraafplaats is een van de oudste in Rotterdam en dateert uit 1845. Het is een prachtig aangelegde begraafplaats met veel bomen en bloemen. Er zijn veel verschillende soorten graven, waaronder graven voor individuele personen, gezinnen en grote grafkelders. Er is ook een speciale afdeling voor militairen.

Rooms-Katholieke begraafplaats Sint-Laurentius (Crooswijk):

Slechts enkele straten verwijderd van de Crooswijkse begraafplaats vinden we bij de Sint Laurentius Kerk de Rooms-Katholieke begraafplaats Sint-Laurentius.

Protestante begraafplaats Charlois:

De Protestantse Begraafplaats Charlois ligt in Rotterdam, aan de Charloisse Lagedijk. Ten tijde van de oprichting in 1924 was dit nog een landelijk gebied met kiezelwegen en boerderijen, de landelijke sfeer is nog een beetje te voelen.

Meer keuze?

Er zijn nog veel meer begraafplaatsen in de regio Rotterdam en elk heeft zijn eigen unieke kenmerken. Het is belangrijk om te overwegen welke begraafplaats het beste past bij uw wensen en die van de overledene. Bijvoorbeeld, als de overledene van een bepaalde geloofsovertuiging was, kan een begraafplaats die speciaal is ontworpen voor die groep een goede keuze zijn. Of als u op zoek bent naar een rustige en natuurlijke omgeving, kan een begraafplaats met prachtige tuinen en uitzichten een goede keuze zijn.